Altijd al foto’s willen shoppen maar liever niet teveel geld er aan uitgeven? Dat kan Adobe kondigt een gratis versie van Photoshop aan. Het gaat om een web versie van het fotobewerkingsprogramma. Het is nog niet bekend wanneer de gratis versie beschikbaar komt,  momenteel hebben alleen Canadese gebruikers toegang tot de gratis versie.

De gratis versie krijgt niet alle geavanceerde functies, maar alleen de kernfuncties van Photoshop welke gratis te gebruiken zijn. Over welke kernfuncties dit gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Adobe doet dit zodat gebruikers eerst Photoshop web versie kunnen proberen, als je de volledige versie van Photoshop wilt gebruiken moet er wel voor betaald worden. De web versie is alleen via de browser te gebruiken. Voor mensen wie het op hun computer willen installeren zullen ook moeten betalen.

De web versie van Photoshop was al beschikbaar voor Creative Cloud-abonnees, het fotobewerkingsprogramma kreeg in oktober een web versie samen met Illustrator. Via de web versie kunnen projecten wel gedeeld worden met klanten of andere partijen, zonder dat ze hierbij zelf een abonnement voor nodig hebben bij Creative Cloud. Wel kunnen de projecten dan alleen worden bekeken en niet worden bewerkt.

Heeft u computerhulp nodig? Wij staan voor u klaar!

Wanneer wil je teruggebeld worden?

14 + 12 =