Twijfelt u of uw netwerk wel goed beveiligd is?

Dan bent u niet de enige, er zijn veel mensen die daar twijfels over hebben maar er eigenlijk niks mee doen.
En omdat je vaak rare verhalen hoort over virussen en hackers is het goed om bij twijfel toch iemand in te schakelen.

Zo twijfelde ook deze klant of haar netwerk wel goed beveiligd was. Wij hebben met haar meegekeken en daarbij haar netwerk wachtwoord aangepast. Daarnaast hebben wij het een en ander nagelopen zoals haar beveiliging camera’s en haar pc om te kijken of er virussen waren of er een hacker actief was.

Gelukkig voor deze klant was er geen bedreiging te vinden.

Nu is een goede beveiliging uiteraard stap 1 maar wat hoort nog meer bij een goede beveiliging.

Wat dacht u van een goede back-up?

Want stel nou uw computer, laptop of email wordt gehackt dan kan dat natuurlijk opnieuw geïnstalleerd worden, maar dan heeft u niet uw waardevolle documenten, foto’s of video’s terug. Daarom is het van belang dat u regelmatig een back-up maakt van uw bestanden, dit kan op een externe harde schijf of online in bijvoorbeeld de Cloud of OneDrive. Het voordeel van online is dat u altijd en overal bij uw gegevens kan. Als u kiest voor een back-up op een externe harde schijf zorg dan dat u 2 externe harde schijven heeft zodat u altijd nog een back-up heeft als mocht er 1 harde schijft kapot of kwijt zijn.

Wilt u ook graag een check-up van uw systemen? Denk hierbij aan: (beveiliging) camera’s, laptop of pc of wilt u meer weten over back-up. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag.

Wij Bellen Je Graag Terug!

Wanneer wil je teruggebeld worden?

5 + 2 =