Wanneer uw playstation na een update niet meer op kan starten en een foutmelding vertoont is de kans groot dat het besturingssysteem van de Playstation 4 onvolledig of beschadigd is. In feite crasht uw Playstation door een software fout. Om dit te herstellen hebben wij voor een klant onderzoek gedaan naar het probleem. We hebben eerst gekeken of de gezondheid van de hardware inorde was. Het kan wel eens voorkomen dat bijvoorbeeld de harde schijf problemen heeft. Gelukkig waren alle componenten gezond en konden we ons gaan richten op de foutcode ce-34878-0

Voordat je begint aan de herstel van uw Playstation kunt u het beste zorgen voor een back-up van uw games en/of foto’s en video’s die u mogelijk op de PS4 heeft opgeslagen. Gekochte games worden automatisch in uw online Playstation Plus account opgeslagen. Heeft u geen Playstation-account dan is de kans groot dat deze niet online zijn opgeslagen.

Benodigdheden:

USB Stick (minimaal 1,5GB groot)
Originele oplaadkabel van uw Dualshock controller
Originele herstel software Playstation
 

Zorg dat de USB stick FAT32 geformatteerd is en zet hier op een hoofdmap met de naam PS4 en hierin een submap met de naam UPDATE. Ga naar de volgende website om de Playstation software of update te downloaden en zet het “.pup” bestand in de UPDATE folder van de USB Stick. 

Originele website van Playstation waar u de systeemsoftware kunt downloaden is ; https://www.playstation.com/nl-nl/support/hardware/ps4/system-software/ 

Zorg ervoor dat u de controller heeft aangesloten met de USB kabel en stop de USB stick met daarop de systeemsoftware in de USB-poort van de Playstation. 

  1. Start de PS4-console in de Veilige modus: houd de activeringstoets ingedrukt en laat los na de tweede pieptoon.
  2. Selecteer optie 7 van de Veilige modus: PS4 initialiseren (systeemsoftware opnieuw installeren).
  3. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat  > OK.

Als de PS4-console het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in en gebruik hoofdletters.

Lukt het u niet om uw Playstation 4 of Playstation 5 te updaten of heeft u foutmeldingen of opstart problemen dan helpen wij u heel graag verder.

Heeft u andere gameconsoles die niet goed werken laat het ons eveneens weten!

 

Kunnen wij je helpen met de gameconsole? Wij Bellen Je Graag Terug!

Wanneer wil je teruggebeld worden?

8 + 12 =