Softwareontwikkelaar Valve werkt aan een nieuwe versie van de Steam-app voor telefoons. (Steam is hoofdzakelijk bedoeld voor spellen te spelen denk hierbij aan bijvoorbeeld Minecraft of Roblox)  De app krijgt onder meer een vernieuwde interface, betere notificaties en het krijgt de mogelijkheid om in te loggen op het platform met een QR-code.

Valve vermeld dat de nieuwe Steam-app beschikbaar is als een Bètaversie voor Android en IOS. Valve nodigt gebruikers uit om zich in te schrijven voor de bètaversie waarbij gebruikers hun feedback over de app kunnen geven. Zodat de softwareontwikkelaar functies kan toevoegen, bugs kan oplossen en de app nog meer kan ontwikkelen.

Volgens Valve krijgt de app een moderne koppeling met verbeterde notificaties. De app krijgt ook ondersteuning voor meerdere accounts. Gebruikers kunnen ook hun smartphone gebruiken om via de QR code in te loggen op een pc, zoals die bijvoorbeeld ook mogelijk is bij Discord (Gebruikers communiceren via spraakoproepen, video-oproepen, media en bestanden in privé chats of als onderdeel van gemeenschappen die servers worden genoemd). Om gebruik te maken van de QR code functie, dienen gebruikers ook de bètaversie van de Steam-Client voor desktops te installeren. De functies uit de huidige app blijven beschikbaar in de bètaversie.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe app beschikbaar komt voor alle gebruikers. De bètaversie kan wel door iedereen geïnstalleerd worden. Op het moment van schrijven zit de IOS- Bètaversie wel vol door de beperkingen van Apple zelf.

Kunnen wij iets voor uw computer betekenen?

Wanneer wil je teruggebeld worden?

15 + 9 =

Google MapsFind local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.maps.google.com