Wanneer de temperaturen stijgen is het van belang u uw apparaten in de gaten houd. Elektronische apparaten welke met name altijd aanstaan zoals netwerkswitches, modems, routers, decoders, gameconsoles en andere apparaten moeten hun warmte kwijt. Dit is wat lastiger als de omgevingstemperatuur hoger ligt. Apparaten worden namelijk warm en kunnen zorgen voor smelt en brandgevaar met alle gevolgen van dien. In dit artikel lichten wij u graag toe welke gevaren er zijn en wat u kunt doen om brand te voorkomen.

Ons advies

Zorg ervoor dat u regelmatig de warmte van uw apparaten controleert. Doe dit altijd voorzichtig door niet meteen uw hand op het apparaat te leggen maar er vlak boven/naast te voelen of er hitte vanaf komt. Mocht dit het geval zijn raden wij aan het betreffende apparaat tijdelijk van de stroom te halen of uit te zetten. (circa 1 tot 2 uur) 

Maak de omgeving stofvrij. Niemand wil die lelijke router of decoder in het zicht hebben en daarom zien wij in veel huishouders dat iedereen de apparaten met kabels wegwerken in of onder een kast. Uit ervaring zijn deze plekken vaak gesloten en moeilijk te bereiken met de stofzuiger. Neem daarom regelmatig de moeite om goed onder en in de kast alles stofvrij te maken. Stof is namelijk zeer brandgevoelig!

Stapel nooit apparaten op elkaar op. Door meerdere elektronische bronnen bij elkaar in de buurt of op elkaar te stapelen maakt u echt een broeikast van de omgeving. Zorg er daarom altijd voor dat het apparaat niet wordt ingesloten tussen andere apparaten, boeken of andere spullen maar zorg juist voor een vrijstaande omgeving. 

Zorg er wanneer het kan ervoor om een waaier of nog beter een airco naar uw elektronische apparaten te richten.

Let op:

Maak nooit een apparaat nat of zet geen ijsblokjes of andere ingevroren producten in de buurt van elektriciteit.

  

ICT en brandgevaar

 

 

Wij Bellen Je Graag Terug!

Wanneer wil je teruggebeld worden?

3 + 15 =