Het RIVM adviseert om je handen goed te wassen om besmetting van het Corona virus te voorkomen. Maar heeft je handen wassen zin als je daarna met je vingers aan je vieze smartphone zit? Wat is de beste manier om je telefoon schoon te maken?

Persoonlijke hygiëne is het allerbelangrijkste dus veel je handen blijven wassen.,Maar als je in je handen niest en volgens aan je telefoon gaat zitten, dan wordt ook dat een bron van virussen.
Virussen gaan op telefoons vrij snel dood. Het risico dat je telefoon bijdraagt aan het overdragen van virussen is daarom klein, mits je de telefoon zo nu en dan schoonmaakt. Want hoe viezer het toestel, hoe langer virussen daarop kunnen overleven. Bacteriën en virussen kunnen zich beter hechten aan vuil, als je je telefoon goed schoonmaakt, verklein je dus het risico op besmetting.

Het beste is om een microvezeldoekje te gebruiken om je telefoon regelmatig mee schoon te maken. Met een microvezeldoek verwijder je veel micro-organismen van het scherm. Dat haalt niet alles weg, maar wel een groot deel. Op dit doekje hoef je verder geen schoonmaakmiddel of desinfectiemiddel te doen. Een droog of licht vochtige doek werkt al voldoende. Als je het aantal virusdeeltjes daarmee met 40 tot 60 procent kunt verminderen dan is dat al hartstikke goed. Je telefoon kan je nooit 100% virusvrij krijgen, dus je telefoon desinfecteren heeft dus geen zin.

Gebruik geen met glassex, make-upremover of ontsmettingsmiddel om je telefoon schoon te maken. Veel smartphones hebben een speciaal laagje over het scherm die beschermt tegen vingerafdrukken en olie afstotend is. Als je daar agressieve schoonmaakmiddelen op gebruikt, beschadigt deze laag. Dat kan zorgen voor krassen op het scherm.

Gebruik ook geen desinfecterende handgeld om je telefoon te ontsmetten dit kan er namelijk voor zorgen dat het voor virussen en bacteriën juist makkelijker is om op je telefoon te overleven. Handgel bestaat uit alcohol en een laagje vet met verzorgende bestanddelen die ervoor zorgen dat de alcohol je handen niet uitdroogt. Als je dit gebruikt voor je telefoon, dan verdampt de alcohol maar blijft het vetlaagje zitten, en het vuil blijft dan juist aan je telefoon plakken.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Wanneer wil je teruggebeld worden?

10 + 15 =